Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken

Corso Vollenhove
23
aug

De nieuwe Dahliaprinses en -prins van Vollenhove zijn geworden…

Vollenhove heeft drie kersverse nieuwe gezichten voor het Corso van aanstaande zaterdag 26 augustus. In een bomvolle feesttent zijn gisteravond een Dahliaprinses en ook weer een Dahliaprins verkozen. Henriëtte Stam (11) kan zich ‘Dahliaprinses 2023’ noemen en naast haar op de auto tijdens het Jeugdcorso komt Dahliaprins Daan Bakker (12). Allebei wonen ze in Vollenhove. 

De koningin werd eerder dit jaar al bekendgemaakt tijdens de Ontwerpexpo. Nina Hartman (29) mag het gewilde kroontje dragen. Zij komt uit Hasselt, maar woont inmiddels al meer dan twintig jaar in Vollenhove. “Dit is iets wat ik al lang wilde. Nu vond ik het tijd!”, reageerde ze tijdens haar kroning. 

Aftrap feestweek met muzikale rondgang
De feestweek werd dinsdag geopend door Voorwaarts Zwartsluis en De Vollenhoofsch Fanfare. Zij trokken vanaf 19.00 door de stad. Rond 20.00 uur eindigden ze hun rondgang in de feesttent op het evenemententerrein. Het was gezellig druk in de tent met ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, vriendjes en andere geïnteresseerden. De presentatie van deze avond was in handen van Trisanna Hofman.

Na een wervelende openingsact door verschillende groepen van Danscentrum Artistique, kwam er een verrassingsact….. Dahliaprins Daan liep het podium op! Hij stelde zich voor door middel van een video. Daan heeft veel zin in het Corso. Waar hij het meeste zin in heeft is “Het Corso openen!”

De prins houdt van vissen, paardrijden, klimmen en hij kan ‘heel goed figureren bij wagenbouwgroep De Vereniging’. Daan na afloop: “Ik vond het erg leuk op het podium en totaal niet spannend!” Dat zag het publiek ook. Hij liep zelfverzekerd en met grote glimlach rond.

Zes kandidaten voor Dahliaprinses 
Maar liefst zes meiden hadden zich opgegeven om de nieuwe Dahliaprinses te worden: Dewi Vos (12), Henriëtte Stam (11), Megan Fokkink (10), Grace Santbergen (9) Nori Klappe (10), Kirsten Scheer (10). Onder luid applaus kwamen ze op. De fanatieke deelneemsters begonnen met een Jenga-spel waarin ze in twee teams tegen elkaar streden om de winst. Team ‘Prinses’ tegen Team ‘Badeendjes’. Bij de stand 5-5 liepen de spanning hoog op… Bij 11 blokken eruit ging de toren om en wonnen de Badeendjes! 

Na het spel mocht iedere deelneemster haar eigen filmpje laten zien. Na de creatieve filmpjes was het tijd voor een pauze en werd er ‘BINGO!’ gespeeld, terwijl de jury ijverig in overleg ging over de winst. De prijzen tijdens de Bingo werden aangeboden door ‘Fletcher Hotel-Restaurant Marknesse.’ Met als hoofdprijs een voucher voor het hotel. 

Een jaar lang het gezicht van 
De juryleden, die uit de Noordoostpolder kwamen, vonden het een ‘erg lastige keuze’. De winnende Dahliaprinses is ‘spontaan, stoer, heeft een vlotte babbel en is enorm enthousiast’. Deze woorden pasten bij Henriëtte Stam (11) en zij ging er met de winst vandoor! Henriëtte kreeg de sjerp en het kroontje uit handen van haar voorgangster, Dahliaprinses 2022, Roos Winter. 

Henriëtte zit op Kindcentrum Het Kompas in Vollenhove. Ze houdt van tekenen, gitaarspelen, schaatsen en tennissen. De mooiste tijd van het jaar vindt ze het Corso! “Het lijkt me leuk om ‘s ochtends het Corso te openen. En alle andere activiteiten het hele jaar te doen!”

Aan het einde van de avond bedankte Claudia Lassche, voorzitter van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) iedereen die zich had ingezet voor de avond en met name alle kandidaten. 

Deze week wacht de Dahliakoningin, -prins én -prinses een vol programma. Ze hebben onder andere een professionele fotoshoot en gaan langs bij de wagenbouwers om de startnummers uit te delen. Henriëtte en Daan trappen het Corso zaterdagochtend af met het Jeugdcorso om 10.00 uur en Nina doet dit bij het Middagcorso om 14.00 uur en vervolgens het Avondcorso om 20.30 uur. Daarna zijn ze nog een jaar lang het gezicht van de V.V.V.V. Meer informatie over Corso Vollenhove is te vinden op de social media van het event of via www.corso-vollenhove.nl 

[ Foto door: © Johan Vis ]