Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken zoekt jou!

7
feb

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken zoekt jou!

Zonder vrijwilligers, geen Corso. Daarom doet de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) een dringende oproep voor een penningmeester en een bestuurslid communicatie.

Penningmeester en bestuurslid communicatie gezocht

‘Corso maak je samen’. Onder dit motto zijn het hele jaar rond wagenbouwers en vrijwilligers bezig om er ieder jaar op de laatste zaterdag van augustus een kleurrijk spektakel van te maken. “Na de coronatijd merken we dat het lastiger is om vrijwilligers te werven”, aldus voorzitter Han Knol van de V.V.V.V. “Dit geldt niet alleen voor het Corso, we zijn al ruim een jaar op zoek naar een penningmeester en een bestuurslid communicatie om naast het Corso ook de andere evenementen te organiseren”. Volgens de voorzitter is de nood hoog. “De V.V.V.V. organiseert niet alleen het Corso, ze organiseert het hele jaar door tal van leuke activiteiten zoals Sint-Maarten, het Frommelcorso, Paaseieren zoeken en Pinksterrijden. Het mag én kan niet zo zijn dat ons Corso, dat op de Immateriële Culturele Erfgoedlijst van de Mensheid van UNESCO staat, niet meer rondrijdt omdat er niet genoeg vrijwilligers zijn om het te organiseren”.

Oorsprong

De V.V.V.V. is een vereniging die in 1905 is opgericht om een volksfeest te organiseren. Destijds is het gestart in de vorm van toneelstukken en kleine versierde wagens. Door de jaren heen is het geprofessionaliseerd en doorgegroeid tot het Corso en de evenementen die we nu kennen. Een enthousiast bestuur van 13 mensen organiseert jaarlijks deze evenementen. Twee plaatsen daarvan zijn nu dus vacant.

Wat ga je doen?

Het bestuur is per direct op zoek naar een penningmeester die affiniteit heeft met financiën en een bestuurslid wiens passie ligt bij communicatie, zodat het bestuur weer compleet is. “Voor beide functies geldt dat je het zeker niet alleen doet. Het bestuurslid communicatie krijgt ondersteuning van een PR-voorzitter met daaronder een PR-club en de penningmeester heeft een tweede penningmeester achter zich staan. Je bent niet bezig met de uitvoering en details, we zoeken iemand voor de grote lijnen en het an sich besturen. We vergaderen een keer per maand en richting het Corso komen we regelmatig samen. Je komt terecht in een club enthousiaste en gezellige mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben; namelijk er een geslaagd feest van maken bij elk evenement”, aldus voorzitter Han Knol. Dus lijkt het je leuk om verschillende grote en kleine evenementen door het jaar heen te organiseren in ‘Veno’ als onderdeel van het bestuur van V.V.V.V.? Neem dan contact op met Han Knol via voorzitter@corsovollenhove.nl of bel hem via 06 – 38 02 34 32.

Wil je liever een dag helpen?

Naast de tweede openstaande functies is de V.V.V.V. ook op zoek naar ‘handjes’ bij de andere evenementen. Vind jij het leuk om een dag te helpen? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@corsovollenhove.nl.
Benieuwd wat de V.V.V.V. allemaal doet? Kijk dan vooral eens op de site: https://vvvv-vollenhove.nl.