Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken

Opgefriste fietstunnel Vollenhove vol Venose referenties

25
mei

Opgefriste fietstunnel Vollenhove vol Venose referenties

De fietstunnel onder de Flevoweg was voor vele mensen uit Vollenhove een doorn in het oog. Deze was vaak slecht belicht en vol lelijke graffiti. Na weken van werkzaamheden is daar totale verandering in gekomen. Vanaf heden kan iedereen genieten van 230m2 kleurrijke graffiti vol met referenties naar de voormalige visserstad aan de Zuiderzee.

Enkele referenties waar men van kan genieten in de fietstunnel zijn de Venose botter VN66, kasteel Toutenburg, de Venose vlag en natuurlijk het bloemencorso.

Het ontwerp voor de verpauperde fietstunnel kwam uit de pen van Jeroen Hoolsema uit Vollenhove. De 20-jarige student aan het Deltion College had zijn ontwerp ingezonden naar aanleiding van een uitgeschreven wedstrijd door de Belangenvereniging voor Vollenhove Stad (BVVS). Een jury van mensen uit Vollenhove koos uiteindelijk voor zijn ontwerp.

De officiële opening van de opgefriste fietstunnel onder de N331 gaat binnenkort plaatsvinden. Wil je weten wanneer? Houd daarvoor de website van Belangenvereniging Vollenhove Stad in de gaten.