Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken

Onthulling van Corso-ontwerpen en Dahliakoningin tijdens jaarlijkse Ontwerp Expo

2
apr

Onthulling van Corso-ontwerpen en Dahliakoningin tijdens jaarlijkse Ontwerp Expo

Op vrijdag 19 april om 20.00 uur is het zover; dé aftrap van het corsoseizoen in Vollenhove. Langzaamaan begint de corsokoorts namelijk weer op te steken. Op de derde vrijdag in april onthullen alle wagenbouwgroepen het ontwerp voor dit jaar, waar iedereen in Vollenhove met smart naar uitkijkt.

Wat zal het dit jaar worden? Worden het corsowagens met een maatschappelijk thema? Of is de keuze juist gegaan naar een futuristisch idee? Iets met veel beweging? Of juist zonder? De wagenbouwers houden elkaar en het publiek niet langer in spanning en laten deze avond zien wat op 24 augustus op het parcours rijdt. Bij het onthullen maken de groepen veelal op een creatieve manier gebruik van maquettes en digitale ontwerpen. Naast de vele ontwerpen die onthult worden, zal ook de nieuwe Dahliakoningin bekend worden gemaakt. Wie neemt het stokje over van Nina Hartman?

De Ontwerp Expo begint vrijdagavond 19 april om 20.00 uur met inloop van een half uur. Om 19.30 gaan de deuren open en om 20.00 uur beginnen de presentaties van de ontwerpen. Iedereen is welkom op deze gezellige avond in De Burght in Vollenhove, de entree is gratis. Bovendien krijgt het publiek de kans om hun stem uit te brengen via een nieuwe manier van stemmen. Hier kunnen ze op twee dingen stemmen; de mooiste maquette van de avond én het ontwerp dat de beste kans maakt op de Ereprijs 24 augustus. Het belooft een heus spektakel te worden, dus mis het niet!