Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken

Lassen als een pro dankzij Laveno

14
apr

Lassen als een pro dankzij Laveno

De deelnemers aan het CorsoCollege lassen van de V.V.V.V. (Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken) pik je er komend Corso zo uit, want zij hebben de fijne kneepjes geleerd tijdens de lascursus bij Laveno afgelopen februari. De cursus werd gegeven door Matthijs Post en Willem Bootsma. Zij vinden het erg belangrijk dat je weet wat je doet en hoe mooi het lassen is. De hele middag werd er geoefend en zijn er tips aan de deelnemers gegeven.

Matthijs Post van Laveno geeft aan dat er een gebrek is aan lassers. “Het is een mooi beroep en er is zeker veel werk in te vinden”. Daarom was Laveno zeer bereid om mee te werken aan deze corsoworkshop. “Als je een beetje kunt lassen voor je hobby, zoals corso bouwen, is het natuurlijk goed om te weten hoe het werkt en waar je op moet letten. En misschien zit er een deelnemer tussen die het zo leuk vindt, dat hij/zij misschien wel een opleiding zou willen volgen, dan is ons doel helemaal bereikt.”

Omdat de middag zeer geslaagd was geeft Laveno, samen met GT Lastechniek en de V.V.V.V., een moderne Lashelm Shine 5000, een lasbikhamer, staalborstel, lashandschoenen en een mooi promotiepakket cadeau aan de deelnemers. “Want zeg nu zelf: lassen is stoerder dan breien!”, zegt Willem Bootsma van Laveno.

Als V.V.V.V. zijn we superblij met dit mooie gebaar. De deelnemers aan de cursus kunnen contact opnemen met Mariska Hoogstede (mariska.hoogstede@corsovollenhove.nl) om hun pakket in ontvangst te nemen. En ook als ze nog een avond willen oefenen! Op de foto: Evert de Vries van GT Lastechniek, Mariska Hoogstede van de V.V.V.V. en Matthijs Post van Laveno. De fotograaf is Willem Bootsma van Laveno.