Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken

De wagenbouwers van de toekomst in actie tijdens het Frommelcorso

5
nov

De wagenbouwers van de toekomst in actie tijdens het Frommelcorso

Zaterdag 5 november was het de dag waar veel jonge wagenbouwers naar uit hebben gekeken. Het jaarlijkse Frommelcorso, waar een groot deel van de ‘Venose’ kinderen aan bouwen en lang naar toe leven. Een schattige kitten, een zwevende eenhoorn, dino’s, tijgers, een piratenteddybeer en nog veel meer magische figuren trokken over het parcours tijdens het Frommelcorso op zaterdag 5 november. Ruim 100 kinderen, verdeeld over 32 teams, hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan hun eigen fantasierijke propjeswagen. Het was weer een feest voor alle toeschouwers in De Burght, want niet alleen de wagens zagen er prachtig uit, ook de kinderen zelf. Speciale t-shirts, zwemvesten, groene en witte haren, bloederige wonden, brandweerhelmen en muizenkopjes: de kinderen hadden zich uitgeleefd. De wagens worden steeds professioneler en beginnen steeds meer op de ‘grote’ Corsowagens te lijken met figuratie, verlichting en bijpassende muziek.
De teams sleepten hun creatie over een parcours van ruim 32 meter, voor een enthousiast publiek. En natuurlijk keek ook de jury goed mee: drie volwassen wagenbouwers en twee ervaren Frommelcorso-bouwers. Zij hadden de zware taak om uit de 32 wagens de allermooiste te kiezen.

Heel veel winnaars

Alle deelnemers kregen een mooie medaille, omdat je sowieso een winnaar bent als je met een team een wagen kunt bouwen en deze durft te laten zien voor zo’n groot publiek. De jongens van Team Pro kregen de figuratieprijs, voor de manier waarop ze de ondeugende kaasstelende muizen wisten uit te beelden.
In het algemeen klassement was dit de top 3:

1. Pterodactylus van de Jurrasic Word Rangers (Lova, Seth en Noud)
2. De Kaasdieven van de Pro’s (Tim, Cas en Aron)
3. Kubuskoning van WBRBM (Asal, Lisa en Erlijn)

Na alle spanning van het Frommelcorso mocht de jeugd zich heerlijk uitleven tijdens het wagenbouwersfeest. Een disco met als thema: ‘We gaan voor goud!’. Het was een zeer geslaagde middag.

Kijk voor de complete ranglijst in Definitieve uitslag.